globalne promene

Duboko u smogu

markobaj | 24 Maj, 2018 16:37

Ovih dana Kineske vlasti su objavile da rade na poboljšanju gradskog rešenja za žestoko zagađenje vazduha nekoliko dana nakon što se spustio toksičan smogiznad Pekinga.

zagađenje u Kini

Ovom nedavnom povećanju smoga delom su odgovorne fabrike koje rade intenzivnije u poslednjim nedeljama u godini, jer je tada Kineska Nova Godina kao i ostali praznici, pa se fabrike moraju zatvarati da bi se radnici mogli vratiti svojim porodicama.

zagađenje u Kini

Ljudi se takođe oslanjaju na ugalj radi grejanja u nadolazećoj zimi, što takođe nepovoljno utiče na kvalitet vazduha.

Kineske vlasti do sada objavile nekoliko crvenih upozorenja, najviši nivo ekološkog upozorenja u državnom četvorostenom sisitemu.

Ovim potezom državne vlasti imaju mogućnost da implementiraju sistem parnih i neparnih registracija, time smanjivanje broja vozila na putevima kao i gašenje fabrika dok se kvalitet vazduha ne povrati.

zagađenje u Kini

Kineski zvaničnici su rekli da je u toku procena zagađenja vazduha i zemljišta kao i da se prave planovi za 20 najvećih Kineskih gradova. Takođe su obećali da će obezbediti kvalitetno testiranje, i da se čine koraci ka tome da kvalitet vazduha ostane postojan i u granicama prihvatljivog.

Izvor: nature.com

Čestitamo

markobaj | 24 Maj, 2018 16:31

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb